lier_fortuin.jpgfiets.jpglier_vismarkt.jpgterraskes.jpglier_anderstad.jpgstadhuis.jpgkerk.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

Stad en Lijn vergeten alweer reizigers te informeren dat bus niet komt

Niet de stadsdiensten maar De Lijn vergeet haar reizigers te informeren wanneer bij feestelijkheden of verkeersmaatregelen haar bussem moeten omrijden.' Dat antwoordde schepen Jan Hermans (Lier&Ko) op een vraag van gemeenteraadslid Rik Verwaest(N-VA).

Verwaest vroeg zich af waarom de gebruikers van het openbaar vervoer in Lier niet op de hoogte waren van de omleiding die ook de bussen van De Lijn moesten volgen op de Autovrije Zondag, toen alle verkeer uit de binnenstad en vlak daarbuiten werd geweerd. Omdat daar aan de haltes geen melding van was, zaten mensen tevergeefs te wachten.

'Het is trouwens geen alleenstaand geval', betoogt het raadslid. 'In april stelde ik een gelijkaardige situatie vast. Toen werd de tunnel van de Antwerpsesteenweg afgesloten door de politie na een losgekomen putdeksel. Toen zijn ook de bussen omgeleid. Maar niemand nam de moeite om aan de haltes op dit traject een mededeling te hangen dat die tijdelijk niet bediend zouden worden. De stad verklaarde in haar antwoord dat het niet zelf aan de halte wijzigingen mocht afficheren. De Lijn kaatste de bal terug door te stellen dat zij niet verwittigd waren door de stad. Er is mijns inziens dringend nood aan een duidelijk protocol tussen stad, politie en De Lijn over de aanpak van haltes die tijdelijk niet bediend worden.'

'Die afspraken bestaan', antwoordde schepen Jan Hermans. 'Er is geen reden om die te herbekijken. De stad neemt voor het vierde jaar deel aan de Autoloze Zondag in het kader van een Europese Week die duurzame mobiliteit promoot. Al vier jaar worden de bussen van De Lijn op die zondag tussen 12 en 19uur deels omgeleid via de R16, de Veemarkt en het station. De vorige jaren bestond hieromtrent geen enkel probleem, ook niet in verband met de aankondigingsborden. Van de stad uit werd De Lijn, na eerdere mondelinge afspraken, op 2 september 2011 officieel verwittigd van onze deelname aan Autoloze Zondag en de omleidingen die hierbij zouden ingesteld worden. De Lijn heeft dit jaar inderdaad geen borden geplaatst. De verantwoordelijken wijten dit aan verkeerde communicatie binnen de organisatie van De Lijn.' (lvl)

(Het Nieuwsblad)

Copyright © 2011 Cygnus IT.