lier_fortuin.jpglier_anderstad.jpglier_vismarkt.jpgkerk.jpgfiets.jpgstadhuis.jpgterraskes.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

Stadspark herschapen in modderpoel

Stadspark herschapen tot modderpoel

De wandelpaden in het stadspark aan de Netelaan in Lier zijn zwaar beschadigd. Dat komt omdat er momenteel slib uit de stadsvijver geruimd wordt. De paden zijn door zware bandensporen vernield en door de regen is alles herschapen tot een modderpoel. Daardoor is het mooie stadspark onbegaanbaar geworden voor wandelaars.

Wandelaars kunnen en mogen niet door het stadspark want overal staan er hekken. Sommige Lierenaars trekken zich daar niet veel van aan. Moeders met kinderen voederen de eenden en komen kijken wat er gaande is achter de nadars. "Spijtig, we zullen de eerste weken hier niet kunnen wandelen met al dat slijk", klinkt het.

De stadswerklieden hebben hun handen vol met de moeilijke klus. "De talud maakt het moeilijk, we hebben een zwaardere kraan met een langere grijparm laten komen. Je hebt geen idee wat ze allemaal in de vijver gekieperd hebben. Tot nu toe hebben we al 14 fietsen, een fietsrek, verkeersborden en een kruiwagen er uit gehaald. En meer dan 20 vrachtwagens slib. We hebben al aan de kant van de stadsspeeltuin ijzeren platen op de paden gelegd tegen de modder maar veel haalt dat niet uit", zeggen de stadswerklieden nog.

Netelaan afgesloten

Gemeenteraadslid Rik Verwaest (N-VA) vraagt dat de paden zo vlug mogelijk hersteld worden. "Ons fraaie stadspark is dus in het midden van de zomer onbegaanbaar geworden. Zolang de bovenlaag niet grondig wordt hersteld en enigszins verhard zullen de paden bij elke bui opnieuw vol lopen", zegt Rik Verwaest. Schepen Jan Hermans (Lier&Ko) nuanceert: "We hadden het 'droogste seizoen' van het jaar uitgekozen om het slib uit de stadsvijver te ruimen maar het werd het natste seizoen van het jaar." De werken moeten op 9 september gedaan zijn en dan worden de paden ook hersteld. De Netelaan blijft afgesloten tot en met 9 september. De doorgang vanuit de Netelaan naar de dijk en omgekeerd blijft wel open.

Copyright © 2011 Cygnus IT.