kerk.jpgstadhuis.jpglier_anderstad.jpglier_fortuin.jpgfiets.jpgterraskes.jpglier_vismarkt.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

Fonteintje op Markt is "voil water"

Oh, ik ben zot op dat voil water
Oh, Lier daar ben ik thuis
[1]

Op de vernieuwde Grote Markt van Lier staan een aantal fonteinen. Het kleinste ervan naast caf In de Gloria wordt door heel wat mensen als drinkfontein gebruikt. Geen wonder: er lopen kleine waterstraaltjes uit op mondhoogte, terwijl de echte drinkfontein aan het stadhuis er bijna identiek uitziet. Nochtans is het water van deze fontein absoluut gn drinkwater. Omdat het stadsbestuur ondanks waarschuwingen niets deed schoot N-VA Lier&Koningshooikt in actie. Gemeenteraadslid Rik Verwaest en ondervoorzitter Piet De Zaeger lieten het water onderzoeken. Met opmerkelijk resultaat

Handelaren en passanten bevestigen het allemaal: er drinken voortdurend mensen van dit fonteintje, zo stelt Rik Verwaest. Al op 30 april wees ik het schepencollege hierop en vroeg om duidelijk te markeren dat dit geen drinkwater is. Tot nu toe gebeurde er niets. Zelfs op de kleinste dorpspomp staat dat je er niet van mag drinken, maar op een markt waar duizenden mensen passeren is dat blijkbaar niet nodig?

Uit bezorgdheid voor de volksgezondheid lieten we daarom het erkende laboratorium SGS die fontein onderzoeken, verklaart Piet De Zaeger. Wat blijkt? Volgens SGS voldoet dit water absoluut niet als drinkwater. Er zitten zes keer zoveel enterococcen dan toegelaten in. Die bacterie vind je in menselijke en dierlijke uitwerpselen. Er is dus letterlijk en figuurlijk stront aan de knikker Om nog maar te zwijgen over het risico op levensgevaarlijke salmonella en legionella met dit warme weer.

Voor N-VA Lier&Koningshooikt is het duidelijk: dit schepencollege pakt graag uit met haar nieuwe Markt, maar is blijkbaar vergeten dat er ook mensen op komen. Daarom brachten wij zelf een bordje aan om de Lierenaars te waarschuwen, aangezien hun stadsbestuur dat niet wil doen.

Rik Verwaest Piet De Zaeger

GemeenteraadslidOndervoorzitter[1]De Kreuners, Voil water

Copyright © 2011 Cygnus IT.