lier_fortuin.jpgstadhuis.jpgfiets.jpgterraskes.jpglier_vismarkt.jpgkerk.jpglier_anderstad.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

File in Lierse binnenstad was blunder stadsbestuur

"De schuld voor de files lag volgens burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) bij de verkeerslichten op de Ring (R16), die het verkeer vanuit Lier te traag lieten inschuiven. De Vlaamse regering bewijst nu echter onomstotelijk dat die crisis enkel en alleen werd veroorzaakt door een kolossale blunder van het Lierse stadsbestuur", stelt Verwaest.

Vlaams parlementslid Marc Hendrickx (N-VA) ondervroeg Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) over deze kwestie. Uit haar antwoord blijkt dat de filevorming te wijten was aan de gewijzigde fasering in de binnenstad van Lier. De aanvraag om de lichtenregeling te wijzigen op het kruispunt Mechelsesteenweg is pas aan het Vlaamse gewest gericht nadat de fasewissel had plaatsgevonden.

Vergetelheid

"Begin oktober werd de Grote Markt helemaal afgesloten voor de volgende fase van de heraanleg", verduidelijkt Rik Verwaest. "Al het verkeer dat vanuit de Florent Van Cauwenberghstraat kwam, werd nu terug naar de Ring gestuurd. Die kreeg dus opeens een pak extra verkeer te slikken. Dat had eenvoudig kunnen voorkomen worden als men tijdig de lichten op het kruispunt van de Mechelsesteenweg had aangepast. Het Lierse stadsbestuur was echter domweg vergeten dat aan te vragen bij het Vlaams Gewest."

Copyright © 2011 Cygnus IT.