kerk.jpglier_fortuin.jpglier_anderstad.jpgfiets.jpgstadhuis.jpgterraskes.jpglier_vismarkt.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

Zomer in het Park groot succes

Zomer in het Park 2013 groot succes: hogere opkomst, lagere kosten
Het Liers Cultuurcentrum organiseerde tot vorig jaar in samenwerking met de stad en het Liers theatergezelschap Vagevuur drie edities van het Op Het Water Festival aan de Aragonbrug. Het Hof van Santhoven werd vorig jaar verkocht en kon niet meer gebruikt worden als uitvalsbasis. Daarom was die locatie niet langer geschikt.
Ook diende er bespaard te worden op de kostprijs van dit evenement. Het Liers Cultuurcentrum en de stad zochten dus naar een nieuwe gezinsvriendelijke en goedkopere formule.
Daarom werd gekozen om de bestaande evenementen Supervlieg, Toeten & Blazen en de gezinsviering van 11 juli te bundelen onder de noemer Zomer in het Park. Ook nieuwe activiteiten (Tour de Parc, Kubb Cup, volksbuffet, ) werden aan het programma toegevoegd.
3000 bezoekers
Twee weken lang was het Lierse stadsPark de place to be vooreen dagje ontspanning. Op Zomer in het Park kon je terecht voor theater, film, muziek, sport en cultuur. Lekker eten en een gezellige zomerbar zorgden ervoor dat deze plek aangenaam was om te vertoeven. Met 3000 bezoekers was deze eerste editie een groot succes. In totaal trok Zomer in het Park zon 1000 mensen meer aan dan de vorige editie van Op het Water en Supervlieg samen.

Opkomst

-Betalende voorstellingen: 804
-Andere activiteiten: 2.200 (inclusief 800 bezoekers voor Supervlieg).

Ter vergelijking
Financieel: 10.000euro minder voor mr te beleven
Verschillende aparte evenementen werden op n locatie tijdens n periode gebundeld om logistieke kosten te besparen. Toch waren enkel de theatervoorstellingen van TG Vagevuur, de Kubb Cup en de dansvoorstelling van de SAMWD betalend. Alle andere activiteiten waren gratis en heel laagdrempelig.
Om dit te realiseren met een beperkt budget vond het Liers Cultuurcentrum sponsors (hoofdsponsor KBC en Drukkerij Steylaerts, Brouwerij Goetze, Palm en Magazin Online). Ook de drankverkoop leverde extra inkomsten op.
Zomer in het Park, met een veel breder aanbod, was bijna 10.000euro goedkoper dan Supervlieg en Op het Water samen in 2012. Een mooie besparing!

Toekomst
Dankzij het succes van de eerste editie staat het al vast dat Zomer in het Park ook in 2014 zal plaatsvinden. De stad en het Liers Cultuurcentrum willen dan nog meer verenigingen betrekken en meer sponsors overtuigen om te investeren in Zomer in het Park. Zo wordt Zomer in het Park 2014 ht event bij uitstek om de zomer in te zetten!
Copyright © 2011 Cygnus IT.