fiets.jpgkerk.jpgstadhuis.jpglier_vismarkt.jpgterraskes.jpglier_fortuin.jpglier_anderstad.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

Spuihuis blijkt veel te duur

Spuihuis huren wordt goedkoper na klachten van N-VA

Het tariefreglement van het Liers Cultuurcentrum voor het gebruik van locaties is gewijzigd. Na de renovatie vorig jaar waarschuwde N-VA dat de huurprijs van het Spuihuisje veel te hoog was en het reglement veel te ingewikkeld. Dit is nu aangepast.

"Schepen van Cultuur Van Weert (LierLeeft) liet vorig jaar voor meer dan 50.000 euro werken uitvoeren aan het Spuihuis. Een stevig bedrag, maar het stadsbestuur was er van overtuigd dat de vernieuwde locatie genoeg verhuurd kon worden om dat terug te verdienen. N-VA-gemeenteraadslid Rik Verwaest waarschuwde toen al dat de huurprijs veel te hoog en het reglement te ingewikkeld was. Verenigingen of particulieren zouden het Spuihuis zo nooit huren. Dat werd toen weggelachen. In april kwam de aap echter uit de mouw. Uit cijfers die wij opvroegen, bleek dat het Spuihuis sinds de opening in januari in totaal 12 keer werd gebruikt, helaas alleen door stadsdiensten. Geen wonder, want die mogen er gratis van gebruik maken", aldus Frank Boogaerts.

N-VA herhaalde de vraag om snel werk te maken van een klantvriendelijker verhuurreglement met competitieve tarieven, om betalende huurders naar het Spuihuis te krijgen. De meerderheid volgt nu het N-VA-voorstel en legde gisterenavond een nieuw huurreglement voor. Je kan vanaf nu huren per dagdeel, terwijl de torenhoge tarieven naar beneden gaan.

(Het Laatste Nieuws)

Copyright © 2011 Cygnus IT.