kerk.jpglier_vismarkt.jpglier_anderstad.jpgstadhuis.jpglier_fortuin.jpgterraskes.jpgfiets.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

Lelijke bushokken op Grote Markt blijven staan

Bij de opening van de Grote Markt werden de nieuwe bushaltes bedolven onder de kritiek.

Al na de eerste regenbui bleek dat de massieve constructies de reizigers onvoldoende beschermden. Visueel pasten de grote, ondoorzichtige constructies helemaal niet in het straatbeeld. De zwaarste kritiek kwam van de winkeliers achter de bushaltes. De ondoorzichtige glazen wanden blokkeren het zicht op hun etalages immers volledig.

Burgemeester Vanderpoorten was er snel bij om aan te kondigen dat het ondoorzichtige glas, dat zij nota bene zelf had besteld en geplaatst, meteen weer zou verdwijnen. Er werden in de pers zelfs uitdrukkelijke beloftes gedaan:

Burgemeester Marleen Vanderpoorten geeft de Lierenaars en de middenstand gelijk. "Ik heb van in het begin gezegd dat de wanden doorzichtig moesten zijn. Toch zijn er ondoorzichtige wanden geleverd. Dit zal zo niet blijven en moet veranderen. Ik zal er alles aan doen dat er doorzichtige wanden geplaatst worden", aldus Vanderpoorten[1].

N-VA-gemeenteraadslid Rik Verwaest toetste die beloftes aan de werkelijkheid. En wat blijkt? Eens te meer verkoopt het Lierse stadsbestuur gebakken lucht: want in het antwoord op bijgevoegde schriftelijke vraag wordt zwart op wit toegegeven dat er helemaal geen budget is voorzien voor de vervanging. Of de wanden ooit vervangen zullen worden weet men zelf nog altijd niet. Tot zover de belofte dat dit moet en zal veranderen van de burgemeester dus.[1]Het Laatste Nieuws, 28/4/2012, p.21

Copyright © 2011 Cygnus IT.