fiets.jpgstadhuis.jpglier_anderstad.jpglier_vismarkt.jpgterraskes.jpglier_fortuin.jpgkerk.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

Variatie troef op Zomer in 't Park

De eerste editie van 'Zomer in't park' wordt een bundeling van een allegaartje aan activiteiten. Het 'Open Doek Festival' en 'Theater op het Water' zullen samen met enkele nieuwe attracties op n locatie (het oude zwembad, nvdr.) gecombineerd worden. "De mensen misten het groene kader waarin de vroegere vestconcerten zich afspeelden", zegt schepen van Evenementen Rik Verwaest (N-VA). Het zomerfestival loop twee weken, van 28 juni tot en met 11 juli.

Met het nieuwe zomerfestival 'Zomer in't park' wil de organisatie een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Muziek, theater, kinderfilms en een zomerse avondbar: iedereen moet zijn gading vinden op het festival. Het grasplein aan het Timmermans-Opsomermuseum, waar zich het inmiddels afgebroken oude stedelijk zwembad bevond, doet dienst als locatie voor het nieuwe zomerfestival.

"Na het verdwijnen van de vestconcerten op de Lierse Vesten vroegen de Lierenaars duidelijk opnieuw naar een locatie in een groene omgeving. We lieten deze ruimte trouwens bewust vrij om er dergelijke evenementen te kunnen organiseren."

Het zomerfestival loop twee weken, van 28 juni tot en met 11 juli. "Er zal elke dag en avond iets te doen zijn", kondigt Verwaest aan. "Er worden onder meer kinderfilms vertoond, er spelen muziekgroepen, er wordt theater opgevoerd, er vindt een Kubbtoernooi plaats en er is een zomerse avondbar die open zal zijn tot 23u30. We moeten daarbij ook aan de buurtbewoners denken."

Op 6 juli is het een Franse themadag, waarbij de Tour de France zal vertoond worden op groot scherm en waarbij er Franse films te bekijken zijn en Franstalige muziek wordt gespeeld. Op 7 juli wordt 'Supervlieg' georganiseerd, dan zal het domein boordevol springkastelen en andere attracties voor kinderen staan. Op 11 juli komt Radio Oorwoud met onder meer Dimitri Leue. Het is een voorstelling voor het hele gezin. Dit en nog andere activiteiten in de aanloop naar een speciale avondshow op 11 juli, die nog een verrassing is."

Ook theatergezelschap Vagevuur uit Lier zomert mee in't park. "Op het eilandje in het stadspark zullen we negen keer het toneelstuk 'Othello' van Shakespeare opvoeren, maar dan in een laagdrempelige versie voor het hele gezin", zegt Koen Kerckhofs van Vagevuur. De toneelgroep trad vorig jaar nog op aan de Aragonbrug voor 'Theater op het Water', maar het stadsbestuur heeft dit evenement ondertussen geschrapt. "'Theater op het Water' kostte de stad 15.000 euro, wegens besparingen hebben we dit moeten afgelasten. Voor 'Zomer in't park' werd 10.000 euro voorzien in de begroting, en het aanbod is veel uitgebreider", besluit Verwaest.

(Het Laatste Nieuws, 27/3/2013, Jasper Verelst)


Copyright © 2011 Cygnus IT.