terraskes.jpgkerk.jpgfiets.jpglier_vismarkt.jpgstadhuis.jpglier_fortuin.jpglier_anderstad.jpg
Fout
  • Fout bij het laden van feeddata
  • Fout bij het laden van feeddata

Nieuws

Automatisering in bibliotheek leidt niet tot minder personeel

De stedelijke openbare bibliotheek van Lier zal overschakelen naar zelfontlening. Dat gebeurt via een radiogestuurde identificatiemethode (RFID) waarbij de gegevens op een chip opgeslagen zitten. Die chip bevindt zich in een soort sticker die op het te ontlenen materiaal kleeft. De nieuwe technologie kost de stad 151.190 euro.

"N-VA is zeker niet tegen de invoering van een geautomatiseerde uitlening", stelt Rik Verwaest (N-VA). "Waar wij wel moeite mee hebben, is de onwil van het schepencollege om aan die automatisering de juiste conclusies te verbinden, vooral dan wat betreft de personeelsinzet."

"Er kan bijvoorbeeld beslist worden om vertrekkend personeel niet te vervangen of overtollig personeel naar andere diensten over te hevelen. Minder werk moet met minder personeel uitgevoerd worden. Maar van het schepencollege vernemen we dat het personeel, nu het dankzij de zelfscan van het baliewerk bevrijd wordt, zich mag gaan focussen op uitbreidingsactiviteiten en een gepersonaliseerde service", aldus Rik Verwaest.

"Dankzij de zelfscan krijgt het personeel van de bibliotheek meer tijd om aan de bezoekers informatie te verstrekken. Daarnaast willen we in de bibliotheek een actievere scholenwerking realiseren en enkele specifieke doelgroepen aanspreken, zoals kinderen en senioren", reageert schepen van Cultuur Els Van Weert (Lier Leeft).

(Gazet van Antwerpen)

Copyright © 2011 Cygnus IT.